acai

acai

marți, 12 februarie 2013

Acai berry

 Acai berry provine din Brazilia unde este folosit de sute de ani datorita proprietatilor sale medicinale. Foarte usor de recunoscut datorita culorii sale violet purpuriu contine 90% boabe si doar 10% pulpa. Unul din primele avantaje ale fructului acai berry este gustul sau care seamana cu un cocktail delicios de coacaze si ciocolata. De sute de ani, acest fruct joaca un rol extrem de important in medicina naturista braziliana:
 Uleiul de acai berry este folosit in tratarea diareei;
Radacina fructului este folosita in tratarea icterului, dar, in decoctie, poate fi folosita si pentru tratarea: paludismului, diabetului, hepatitei, pierderea parului, bolilor renale, hemoragiilor, durerilor musculare;
Fructele de Acai berry sunt folosite ca tratament pentru ulcerul de piele.
 Acai berry, la fel ca o multime de alte fructe si legume este bogat in antocianina, un antioxidant puternic care ii da culoarea. Anocianina ar putea ajuta in combaterea cancerului, a inflamatiilor, a diabetului, a bolilor neurologice si infectiilor bacteriene. Sursa de fibre, acai berry poate actiona ca un stimulant asupra activitatii fizice. Actionand asupra sistemului nervos, acai berry este benefic atat pentru corp cat si pentru spirit.
Acai berry in alimentatie: Bogat in antioxidanti, fibre, acizi grasi omega, vitamine si acizi aminati este usor de inteles de ce acest fruct suscita atata entuziasm in randul persoanelor care vor sa slabeasca. Cercetarile efectuate asupra acestui fruct exotic au demonstrat ca poate contribui la taierea poftei de mancare, accelerarea metabolismului, arderea grasimilor ajutand la slabire.
Acai berry si piela: antocianina continuta de acai berry contribuie intr-o maniera importanta la incetinirea radicalilor liberi, acestia din urma fiind responsabili de imbatranirea cutanata.
Acai berry scade colesterolul. Continutul sau important de fibre si nivelul scazut de grasimi vegetale fac acest fruct ideal pentru digestie si un aliat ideal pentru persoanele care doresc sa scada sau sa pastreze nivelul de colesterol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu