acai

acai

marți, 12 februarie 2013

Secretul tineretii:Acai berry



 Avandu-si originea in padurea tropicala amazoniana, fructul acai berry este o baca violet extraordinar de speciala. Desi este de dimensiuni reduse, impactul sau asupra sanatatii organismului este imens. Adaugand acai berry in dieta dumneavoastra zilnica va veti simti mai tinere, mai frumoase si mai suple.

Arborele acai a fost o sursa principala de hrana pentru brazilieni timp de mai multe secole. Locuitorii din Brazilia sunt cunoscuti pentru energia si stilul de viata sanatos pe care il duc – trai asigurat de acai berry.
Asemanandu-se cu un strugure, acest fruct rotund si inchis la culoare a devenit foarte popular in anii ’70 si ’80 printre atleti, surferi si jucatori de fotbal. Fructele de acai pot fi consumate sub forma lor naturala, uscate, in smoothie-uri sau cu iaurt, fapt ce le-a facut atat de practice.
De-a lungul anilor, oamenii de stiinta au descoperit ca acest fruct are un impact nutritional imens asupra organismului, asigurandu-i vitamine, proteine, antioxidanti si minerale. Datorita numarului ridicat de antioxidanti, acai berry a fost recent numit unul dintre “super-fructele” de top.
Surprinzator este faptul ca popularitatea fructelor acai berry nu numai ca ajuta diferite persoane sa isi mentina sanatatea, dar are efecte pozitive si pentru padurile tropicale. Pana de curand, cererea acestui fruct era limitata la regiunile de unde provenea. Acum, cand si restul lumii a aflat despre proprietatile lui benefice, multe corporatii doresc sa planteze special paduri de acai. Astfel, economia infloreste si padurile pe cale de disparitie sunt salvate.

Povestea fructelor Acai berry

Legenda acai berry s-a nascut in luxuriantele paduri tropicale din regiunea nordica a Braziliei. Fructul, cunoscut si sub denumirea de “fructul care plange” de catre aborigenii locului, le-a oferit acestora  energie  inca din timpuri stravechi.
Dupa cum spune povestea, a fost odata un sef de trib ce a instituit o lege noua pentru a-si salva comunitatea de efectele foametei. Legea spunea ca, pentru a pastra rezervele de hrana, toti nou-nascutii trebuiau ucisi (spre a-i salva pe ceilalti). Exact in acea perioada, fiica sefului a ramas insarcinata, iar el, fiind corect, si-a ucis si propriul nepot. Indurerata, fiica sefului de trib s-a retras in coliba ei timp de mai multe zile. Intr-o dimineata, auzind ceea ce ea credea ca este plansetul unui bebelus a decis sa se duca in cautarea copilasului suparat. In calea sa a aparut insa un palmier plin de fructe mici, violet, langa care ea s-a asezat si si-a dat ultima suflare. Cand seful tribului si-a gasit fiica in nefiinta in apropierea pomului cu fructe care ar fi putut sa hraneasca intreaga comunitate, a decis sa anuleze legea. In numele fiicei sale, se spune ca fructele au fost denumite Acai, prin inversarea numelui Iaca.

sursa info: garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu